איתור תשתיות

חפירת תעלה, חפירת בור לבריכה, חפירה לצורך יישור שטח, הזזת עפר – כל אלה הן דוגמאות לפעולות שניתן לבצע בשטח ושדורשות חדירה לעומק הקרקע. בכל אחת מהפעולות הללו, הנחת המחפר במקום הלא נכון יכולה להוביל לפגיעה בקווי תשתית שעוברים במקום. פגיעה כזאת יכולה בתורה להוביל לסיכון חיי אדם, לנזק לרכוש, לנזק כלכלי ובמקרי קיצון גם לסיכון חיי אדם. בדיוק מהסיבה הזאת, החוק מחייב אתכם לבצע פעולה של איתור תשתיות לפני כל חפירת עומק שאתם מתכוונים לבצע אל תוך עומק האדמה ועל כך נדבר בשורות הבאות.
 
מה זה איתור תשתיות?
אתם מגיעים לשטח מסוים שאתם רוצים לבצע בו עבודה ואתם מביטים סביב. אתם יכולים לראות את כל האלמנטים הנמצאים מעל פני הקרקע: מבנים, עמודים, טופוגרפיה של השטח, דרכים סלולות, גשרים, צמחייה עבותה וכל אלמנט אחר שנמצא מתחת לפני השטח. מה שאתם לא יכולים זה את כל מה שקורה עמוק בתוך האדמה ובעידן המודרני קורה שם המון. החשמל, המים, הביוב, התקשורת והגז – חמשת אלה נחשבות לתשתיות המרכזיות שמגיעות לכל בית בישראל ובכדי להגיע לכל בית בישראל הן עוברות בכל רחבי הארץ כמו רשת של קווי תשתית עמוק בתוך האדמה. את קווי התשתית האלה אתם לא יכולים לראות רק מעמידה על פני השטח. בכדי לראות את התשתיות האלה אתם צריכים לבצע פעולה שנקראת איתור תשתיות.

פעולה זו מבוססת על שימוש באמצעים טכנולוגיים ובטכניקות איתור המיועדים כולם לזהות את הנתיבים של קווי תשתית בתוך האדמה, וכל זאת מבלי להפוך את כל פני השטח כדי לחשוף את התשתיות. לאחר שביצעתם את האיתור, אתם יכולים לבנות מפה של קווי התשתית שעוברים במקום מה שיסייע לכם לבצע חפירות אל עומק האדמה מבלי לפגוע בקווי התשתית הללו.
 
כיצד מבוצע האיתור?
איתור תשתיות היא פרקטיקה סופר מקצועית הדורשת ציוד טכנולוגי מתאים וידע מקצועי מעמיק. ברמה הטכנולוגית מבוצע האיתור באמצעות מכשור השולח גלים אלקטרומגנטיים אל תוך האדמה, ומפענח את האופן בו הם מוחזרים אליו. בהתאם לאופן בו חוזרים הגלים, יודע המכשיר לזהות תבניות "מלאכותיות" כמו למשל צינור ישר שחוצה את השטח. מאחר שגלים אלקטרומגנטיים יכולים להגיע למרחק, ניתן לבצע את האיתור בקלות רבה עבור תא שטח גדול. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם התשובות הן לא חד משמעיות ובכדי לשלול את האפשרות של קו תשתית שעובר במקום, יש לבצע חישוף של הקרקע. פה נכנסים לפעולה הידע המקצועי והניסיון של אנשי המקצוע המבצעים את האיתור, כך שניתן יהיה לקבל תוצאות מהימנות מבלי לבצע אינספור חפירות בכדי לנסות ולראות היכן ישנה תשתית. אנשי מקצוע אלה יודעים בדיוק היכן לחפור וכמה, ולהסיק מסקנות משמעותיות מכל חפירה שהם מבצעים בכדי להגיע לתוצאה הסופית הרצויה – מפת תשתיות באזור.

דף הבית טלפוןwaze פייסבוק